A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Слов'янський багатопрофільний регіональний центр професійної освіти імені П.Ф. Кривоноса

Кухар. Кондитер.

Код: 5122

Кухар. Кондитер

https://www.youtube.com/watch?v=lP6pgBkicd0

https://www.youtube.com/watch?v=jXca2X7K7AY

Загальна характеристика професії «КУХАР»

Кухар — це людина, яка професійно готує їжу для інших людей, як правило, в закладах громадського харчування.З давніх часів у давніх спільнотах виділяли тих, хто краще за інших справляється з приготуванням їжі. Згодом професія кухар стала застосовуватися виключно до тих, хто займається створенням шедеврів і готових страв із продуктів харчування в громадських закладах.

Кулінарів вважають унікальними фахівцями, адже навіть з найпростіших інгредієнтів вони здатні створити десятки різних незвичайних страв. Саме тому інтерес до розвитку професії був у всі часи.

Багаті і відомі люди воліють мати особистого кухаря, тому що можна не боятися за те, що обід чи вечеря не вдасться. Додаткові плюси пов’язані з тим, що можна похвалитися вмінням свого працівника перед іншими заможними друзями і компаньйонами.

Чим же займається кухар?

  • організовує процес створення готових страв;
  • визначає необхідні продукти і їх кількість в конкретній страві і з урахуванням усього робочого меню;
  • складає вимоги до сировини або вихідних продуктів;
  • виявляє мінуси в процесі роботи інших колег, щоб своєчасно виправити і спробувати врятувати готову страву;
  • готує обладнання, вибирає тип плити, яка має свої плюси або мінуси для різних продуктів і страв;
  • складає опис процесу приготування і часу створення страв;
  • веде облік закуплених продуктів та інгредієнтів;
  • контролює, щоб виконувалися вимоги санітарних норм при приготуванні і зберіганні продуктів.

В залежності від місця роботи і рівня кваліфікації перелік функцій може мінятися.

Перспективи: Кар’єрна драбина в кухарській справі дозволяє досить швидко від статусу помічника дійти до позиції шефа. Варто відзначити той факт, що людина цієї професії ніколи не залишиться без роботи, а також навчається раціонально організовувати будь-які процеси. Особливо це відноситься до технологу. Адже у кухарській справі дуже важливо все робити швидко, але якісно.

 

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора